sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Viikon poiminnat vol.2: Ajan määritelmä

Hejssan hipit!

Taas ois se aika viikosta kun mun pitäis raapustaa tohon alle jotain viisasta ja nohevaa sanottavaa musiikin ihmeellisestä maailmasta. Tää kuluva viikko on ollut mulla, ja monella muullakin, syyslomaviikko. Toisin sanoen on ollut aikaa musikiin kuunteluun ihan urakalla. Tosin suurin osa ajasta on kulunut viime perjantaita (19.10.) odotellessa ja fiilistellessä, jolloin ilmestyi Wintersunin Time I .
Joten jos et välitä maailmoja ja aikaa mullistavasta metallimusiikista, you´re gonna have bad time.



8 vuotta! Niin kauan on siitä kun Wintersun viimeksi julkaisi levyn, debyyttialbuminsa Wintersun. Itse en tosin ole odottanut aivan sitä kahdeksaa vuotta, mutta mittariin karttui aikaa muistaakseni ainakin kuusi vuotta, kun ensi kertaa Wintersunin Winter Madnessin kuulin.
Odotukset tietenkin olivat Time I:sen suhteen todella korkealla, hypetys(myös omalta osaltani kuin median kautta) oli järkyttävän suuri. Kun alkoivat päivät vähentyä kohti h-hetkeä, oli kuumotus jo aika kova.
Perjantaina kun sitten loppujen lopuksi levyn sai haltuun ja tungettua cd-soittimeen, tapahtui jotain outoa... Ensikuuntelulla levy ei oikein auennut, ainakaan meikäläiselle. Levyllä on kokonaisuudessaan viisi kappaletta, joista kaksi on instrumentaalisia introja niitä seuraaville kappaleille, joten oletukset ehkä hieman kärsivät levyn lyhyydestä. Sillekin tosin on syynsä, sillä Jari Mäenpään(Wintersunin säveltäjä-sanoittaja-vokalistinero) mukaan materiaalia levylle on niin paljon että levy on siis pakko halkaista kahteen osaan.

Mutta sitten tulee se lopullinen mutta, Time I on useamman kuuntelukerran arvoinen mestariteos. Se menee samaan kastiin kuin Toolin 10 000 Days tai Dream Theaterin Octavarium. Itse olen Timen kuunnellut nyt lähemmäksi 10 kertaa läpi ja voin sanoa että aina vain paranee. Suosittelen että kuunteletkin siis levyn kokonaan läpi yhtäsoittoa, etkä mielellään kappale kerrallaan, koska silloin levyn omaksuminen voi olla aika hankalaa. Levy on mielestäni ehdottomasti "Vuoden 2012 top3 parhaimmat levyt"-listalla, todennäköisesti kärkipaikalla. Jari Mäenpää on onnistunut siinä mikä vaikutti ikuisuusprojektilta ja on saanut ihmiset odottamaan Time II:sta joka todennäköisesti julkaistaan vuoden 2013 alkupuolella. Sitä odotellessa meidän pitää kuunnella sitä mitä on saatavilla.

Ihmiset tukekaa artisteja ostamalla levyjä ja muita tuotteita. Käykää myös tsekkaamassa Wintersunin viralliset kotisivut tästä linkistä.

Wintersun-Time I (44:00 min)

Yläpuolella on levy koko mahtavuudessaan ja alapuolella on kappale kerrallaan, jos välität kuunnella niin.

1. When Time Fade Away (4:10 min)
2. Sons Of Winter And Stars (13:33 min)
3. Land Of Snow And Sorrow (8:23 min)
4. Darkness And Frost (2:25 min)
5. Time (11:46 min)


Eiköhän tämä nyt sitten ollut tässä, ensi viikolla sitten jotain muuta. Pitäkäähän ittenne ihmisinä ja kommailkaa sekä seurailkaa meikää sekä Fn_music-blogia. Kaveriksikin saa pyytää vaikka fbssä.

Ainiin, tätä voi myös linkitellä etiäpäin jos huvittaa.

Arrivederci!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti