maanantai 8. lokakuuta 2012

Top10 tai toisin sanoen ne kappaleet mistä Samuli jauhaa eniten.

Hmmm... ennen kuin kysyt mitään, vastaan että siksi uusi blogi koska haluan keskittyä siihen mikä on meikälle tosi tärkeää eli musiikkiin. Ja ennenkuin päästään asiaan, vähän turhaa höpinää tossa alla.

Mitä musiikki merkitsee minulle?
-Tärkeä asiahan se on, sillä mulle musiikki on tavallaan toinen maailma, samallalailla kuin jollekin voi olla internet. Kun pistän musiikin päälle ja kuulokkeet korville, kaikki muu jää taka-alalle ja mikäs sen mukavampaa kuin ignoorata ulkopuolinen maailma.


Nonni, eiköhän toi jo riitä, sit voitaiskin käydä ihan asiaan eli: 

Top10 (epämääräisessä järjestyksessä)




 

Ehkä hienoin kappale joka on itsessään kuin monta kappaletta! "Hurjina hevivuosina" meikä kuunteli Wintersunin Wintersun-lätyn puhki varmaan miljoona kertaa ja edelleen kun pistää kotona levyn soittimeen ja pyörimään, niin yleensä se sattuu olemaan juurikin kyseinen levy. Eikä siinä vielä kaikki, tänään on jäljellä enää 11 päivää kun julkaistaan Wintersunin toinen levy, jota on odotettu kuin kuuta nousevaa! Että ei siinä, mosh mosh ja etiäpäin.






"VIHAAN SINUA IHMINEN!" Ah, nuo kolme sanaa tulee välillä niin tarpeeseen. Loistava ragetusbiisi ja mielettömän hyvät lyriikat. Useampaakin kertaan on joutunut kuuntelemaan kyseisen kappaleen kun on ollut astetta rankempi v*utus. Stam1na on muutenkin ihan hiton ässä yhtye jolta ei meikäläisen mielestä ole tullut vielä yhtään huonoa levyä. Mutta mutta, loistava kappale, loistavat sanat! (btw tsekatkaa tää vocal cover!)





Puhdasta rakkautta ja harmoniaa kappaleena! Tämä sai mut kiinnostumaan elektronisesta musiikista tos pari vuotta takaperin ja ei oo edelleenkään hävinnyt hohto tästä! Kun Strobe lähtee soimaan, loppuu kaikki muu tekeminen täysin ja tajunta hämärtyy kooman rajamaille. Jos pitäis valita tästä top10:sta top3, ois Strobe siellä ihan varmasti, ellei sit jopa ekana. deadmau5 a.k.a Joel Zimmerman on parasta mitä Kanadasta on ikinä tullut musiikin saralla. Ja kaikille jotka ei pidä elektronista musiikkia musiikkina, idgaf teidän mielipiteistä :D




Suomiröllejä!!! Oho, jo kolmas suomikappale tällä listalla :I No jokatapauksessa, Finntroll on parasta mitä ruotsinkielellä voi saada aikaan. Ja pakko se on myöntää, kyllä ruotsinkieli vaan kuulostaa miehekkäämmältä ja "metallisemmalta" kuin rakas äidinkielemme. Finntrollillakin on useita loistavia kappaleita, mutta tässä on se kaikista paras. Ja se vaan kuulostaa niin hienolta!!









Daft Punk, nuo kaksi ranskalaista electronicavelhoa saavat kunnian päästä listalle ainoana live-esiintymisellä, joka räjäyttää mielen biteiksi. Daft Punkilla ois kyllä useita kappaleita jotka voisivat olla tällä listalla(One More Time, Harder Better Faster Stronger, Robot Rock) mutta tää vaan vie voiton, sillä tuo kokonaisuus mikä tuolla videollakin näkyy, on vain jotain niin käsittämätöntä! Oi kun joskus sais kokea sellaisen tapahtuman kuin deadmau5 ja Daft Punk samaan aikaan lavalla,         heittämässä jonkun ihmiskuntaa ravisuttavan maratonkeikan...





Niin siinäkin vaan kävi, että ennen vannoutunut suomiräpin vihaaja, alkoi pitämään siitä kun vain muutti asennetta :) Loistava kappale, etenkin Ameeban verse on ihan tykki! Jää soimaan meikäläisen päähän moneks päiväks koska on vaan niin tarttuva kappale! Ei tästä enempää sanottavaakaan keksi, joten kuuntele ite!





Hiirimies se vaan osaa! Toinen tajuntaa laajentava kappale, mikä iski mulle kuin häkä. Aina kappaleen alussa tulee mieleen sellainen talvinen auringonnousu, pakkasta se -25 celsiusta ja pienet lumihiutaleet pöllyää hangen päällä saaden aikaan halo-efektin. Just sellanen on meikäläisen mielenmaisema kun tämä soi! Zen-kappale parhaimmillaan.





Dubstep. Monet vihaa, harvat rakastaa. Meikä rakastaa <3 Kun ekan kerran kuulin tämän, oli ihastuminen taattu. Sinänsä sääli että monet vihaa dubstepiä kun ovat kuulleet jossain Skrillexiä(huom. Skrillex ei ole dubstepiä) ja päättäneet että en tykkää. Sinällään se on taas onni, sillä silloin dubstep pysyy puhtaampana, eikä sitä niin tuhota. Enivei, massiivinen kappale yhdeltä meikäläisen lempiartistilta!





Varsinainen koomauttaja. Kappale soi tiuhaan tahtiin pari kesää sitten ja on henkilökohtaisesti paras psytrance-skibale mitä on ikinä tehty. Muutenkin Hallucinogenin kappaleet on hyvinkin tsaikedeelisiä, joten ei siis ihmekään että mä niistä pidän. Ja sopii hyvin siihen että kun kuulokkeet on päässä, muu maailma on täysin  eristetty. Vielä kun sais tämän levyn Äxästä, jossa se on ollut kesäkuun alusta asti tilauksessa...







Top10-listan viimoinen kipale on tuon pienen vihreän monsterin mahtava kappale joka on jo pitkään ollut mun yks parhaimmista kappaleista, johtuen dropin massiivisuudesta. Suorastaan saan pääsäryn joka kerta kun kuuntelee, mutta se ei haittaa koska jos musiikki vaikuttaa ihmiseen jollain tavalla, on se tehnyt tehtävänsä! 



Kas niin, lista loppui(onneks...). Tuossa nyt sitten ois meikäläisen mielestä kymmenen parasta kappaletta tähän päivään mennessä. Toki tuo lista tulee muuttumaan, varmasti jo pian, mutta jokatapauksessa oli hyvä päästä aloittamaan uus blogi.

Ja tosiaan jos tässä on hirveesti kiroitusvihreitä, valituksia voi esittää. Eri asia välitänkö valituksistanne :)

Kommatkaa tohon alas jos on jotain mitä haluatte kertoa ja seuratakin toki saa!

Ja ideana ois että aina kun tulee musiikin saralla jotain meikäläistä mullistavaa niin kirjoittelen siitä sitten tänne.

Mut joo hej på dej, hasta la vista sekä moro!

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi maukas blogi-idea samppa! Mutjoo meil on VÄHÄn erilaine musamaku, samaistun vaan tasan toho strobee,,,, XD

    Jatka!
    -aino
    Jumaleissön miksei tähä voi kommentoida anona...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D kiitti kiitti, mä vähän veikkasinkin että ei oo kauheen monta ihmistä kellä ois samanlainen musamaku kun mulla :D mä yritän vaihtaa asetuksista ton anonymau5ina kommentoimisen päälle, kunhan vaan löydän sen jostain :DD

      Poista